Jag minns första samtalet med Kaj Wallman, en härlig 55+ göteborgare, jag hade letat igenom de 300 ansökningarna som vi fått in på elektriker i Göteborg. Många var unga och oerfarna, en del ansökningar undrade man lite kring om den som sökte faktiskt ville ha ett jobb. Jag landar vid ett CV som fångar mitt intresse.
Kaj Wallman, en äldre herre (i sina bästa år), har sökt tjänsten och skriver följande rubrik ”Jag är en positiv, glad och utåtriktad person med en god organisationsförmåga och som vill utveckla mig själv” En 55+ som vill utveckla sig själv, det låter spännande, jag läser vidare. 11 år på Ericsson AB, 12 år som elektriker på olika elfirmor.
Jag lyfter luren och Kaj svarar, låter något förvånad att jag ringer. Kanske pga alla ansökningar som bara resulterat i ingenting, inte ens en återkoppling.
Vi har ett härligt samtal om hur allt startade för honom på 80-talet och historier om Ericsson men landar i besvikelsen att bli av med jobbet på äldre dar. ”Jag vill bara jobba, frugan blir tokig på mig här hemma”. Kommer aldrig glömma när jag fick ringa och meddela att vi gärna ville satsa på Kaj och att arbetslösheten, tristessen nu är över samt att han får återgå till det som han önskade sig mest av allt, att jobba! Jag kunde höra genom luren hur det föll stenar från hans bröst och ångest ersattes med fjärilar och nervositet. Underbart!Hör av er om ni behöver en trygg, kompetent elektriker i Göteborg vänner! Kaj är på hugget!
– Fredrik Stoltz, VD på JS Elservice