JS Elservice Göteborg – Hjälper dig med din el

Det kan vara svårt att ge ett säkert svar på varför en jordfelsbrytare löser ut och det kan ibland tyckas dyka upp helt utan att man gjort någon förändring i huset.

Det mest troliga är att det skett en tillfällig överledning i en apparat/utrustning, t.ex. tvättmaskin, diskmaskin eller frys eller annan elektrisk aparat. Skälet kan vara en skadad isolering eller att fukt kommit in på något sätt som medför att strömmen leds till en jordad del som får jordfelsbrytaren att lösa ut. Är det så att man har någon gammal maskin eller apparat där det även förekommer vatten skall man se över dessa så att det inte har börjat läcka eller är skadade på något sätt. Testa att tillfälligt koppla ur dessa maskiner och se om du blir av med jordfelet. I vissa fall kan det vara svårt att hitta jordfelet och det kan krävas att man undersöker det mer på djupet.

En annan anledning till oönskad utlösning av jordfelsbrytaren är utifrån inkommande kortvariga stora spänningsspikar, s.k. transienter. Detta kan vara vanligt förekommande vid åskväder. Det man kan göra för att förebygga problem av denna sorten är att bygga in överspänningsskydd.

Givetvis kan felet bero på själva jordfelsbrytaren också så i vissa fall kan denna behöva kontrolleras och kanske ersättas. I vissa lägen kan det vara så att jordfelsbrytaren behöver motioneras

Behöver ni hjälp av elektriker i Göteborg vidare med jordfel, överspänningsskydd eller felsökning av olika elfel kan vi hjälpa dig vidare.

Kontakta oss för elektriker i Göteborg så hjälper vi dig vidare.

Även om det är söder om Göteborg så som Lidome, Kållered, Mölnlycke, Kungsbacka, Mölndal och Frölunda men även centrala Göteborg och norr om Göteborg så som Torslanda, Lerum, Kungälv och Stenungsund.

El skall vara lätt att få hjälp med, att förstå och berätta om. Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare.

Telefon för kontakt med elektriker i Göteborg: 031-734 27 60